Dossier over 'diepvriesmoord' wordt ingeleid op 23 november

06/10/16 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:51

Het dossier rond de zogenaamde diepvriesmoord wordt ingeleid op 23 november. Twee beklaagden zullen zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor moord. Het wordt het eerste moorddossier dat in Kortrijk correctioneel behandeld wordt.

Dossier over 'diepvriesmoord' wordt ingeleid op 23 november

Isabel D. (42) werd eind april 2015 opgepakt voor de moord op haar Nederlandse man J.V. (59). Speurders ontdekten het lijk in de diepvries in haar woning in Gits. De man lag daar toen al bijna een jaar. Onderzoek wees uit dat hij in mei vorig jaar verdoofd werd met slaappillen. Daarna werd hij gewurgd met behulp van een touw en opgeborgen in de diepvries.

De vrouw beweert dat ze al jarenlang ernstig mishandeld werd door haar echtgenoot. Buurtbewoners dachten dat haar man op rondreis was met zijn motor. In maart 2015 werd dan toch een gerechtelijk onderzoek gestart. Een huiszoeking in het kader van dat dossier leidde tot de lugubere vondst in het huis.

Verdachte uit Zelzate

Olaf P. (46) uit Zelzate werd na enkele weken onderzoek opgepakt als tweede verdachte. Volgens Isabel D. heeft hij geholpen bij de feiten. P., die gekend is bij het gerecht en al verschillende veroordelingen opliep voor drugsfeiten, ontkende van bij het begin dat hij hielp bij de moord. Hij gaf wel toe dat hij het lijk hielp verbergen.

Tom Noyez is de raadsman van Isabel D. Voor Olaf P. komt meester Frank Scheerlinck tussen. Rechter Scherrens zal de zaak voorzitten. Samen met haar twee bijzitters zal zij beslissen over de strafmaat.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!