Dossier Lagrou andermaal uitgesteld in afwachting van Cassatie

24/11/16 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:43

De Ieperse rechtbank heeft het dossier rond bedrieglijke verduistering door cannabisboer Patrick Lagrou donderdag opnieuw uitgesteld.

Dossier Lagrou andermaal uitgesteld in afwachting van Cassatie

© Kurt Desplenter

Naar verwachting zou het Hof van Cassatie binnen enkele maanden uitspraak doen in het moederdossier, waarna het nieuwe dossier kan worden behandeld.

De nieuwe advocaat van Lagrou, Thomas Gillis, vroeg uitstel aan de strafrechter. "Het moederdossier, over de drugsplantage, zit in cassatieberoep", aldus Gillis. "Dit dossier is daar sterk mee verbonden. Het lijkt me dus aangewezen te wachten op een beslissing in Cassatie. Die zou er in februari of maart al kunnen zijn. Ik denk dat de rechter in Gent (Hof van Beroep, nvdr.) een grote fout heeft gemaakt. Het is dus wel degelijk relevant om de beslissing van het Hof van Cassatie af te wachten."

De zaak wordt voortgezet op 26 januari. Vermoedelijk is er dan een datum voor de beslissing in Cassatie en kan op basis daarvan een pleitdatum worden vastgelegd.

(HV/BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!