Dolgedraaide man breekt binnen bij brandweercommandant van Ardooie

Redactie KW

Brandweercommandant Johan Vandeputte en zijn echtgenote hebben op kerstochtend de schrik van hun leven opgedaan.

Het was rond 7.30 uur toen ze wakker werden van gebonk in de ijzerwarenwinkel in de Stationsstraat, waar de commandant woont. Plots klonk er glasgerinkel. Toen de commandant beneden in de winkel kwam, zag hij een man bloedend op de grond zitten. Hij riep alsmaar dat zijn huis in brand werd gestoken, dat hij achtervolgd werd door twee andere mannen en dat hij met de dood werd bedreigd.

De commandant riep zijn manschappen op voor de zogezegde brand maar toen de mannen bij het huis aankwamen, was er geen enkel vlammetje te bespeuren. Ondertussen hield Johan Vandeputte de inbreker met een knuppel in bedwang en werd de politie opgeroepen. Plotseling haalde de inbreker een mes uit zijn zak en begon er mee te zwaaien. De politie kon hem spoedig overmeesteren en sloeg hem in de boeien. De man gebaarde nog dat er een tweede kompaan in de winkel zou zitten, waarna de politie met getrokken revolver nog een zoektocht ondernam, maar van een andere dader was er niets te bespeuren.

Bekende dader

De vrouw van de dader, die even verder in de Stationstraat woont, kwam even later ook ter plaatse om het gedrag van haar man uit de doeken te doen. De 30-jarige inbreker uit Ardooie is geen onbekende voor het gerecht. Hij liet zich opmerken met filmpjes op het internet waarbij hij zichzelf foltert, werd enige tijd geleden in Brugge opgepakt wegens naaktloperij en is geen onbekende in het drugsmilieu. Het parket liet hem na medische verzorging voorlopig aanhouden.

(Jos – foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier