Dokter Gyselbrecht en Franciscus L. blijven in de cel

09/09/16 om 20:39 - Bijgewerkt om 20:39

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van André Gyselbrecht en Franciscus L. met twee maanden verlengd.

Dokter Gyselbrecht en Franciscus L. blijven in de cel

© BELGA

Gyselbrecht, de huisdokter uit Ruiselede, wordt door de speurders nog steeds gezien als opdrachtgever. Franciscus L, een Nederlander, zou zijn oom vergezeld hebben bij het uitvoeren van de moord op Stijn Saelens uit Wingene.

Half februari 2015 werd L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het dna van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het onderzoek. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur. L. vergezelde zijn oom naar het kasteel in Wingene, maar houdt vol dat hij niet wist wat zijn oom van plan was.

De verklaringen van L. leidden eind juni 2015 tot de nieuwe arrestatie van André Gyselbrecht. De schoonvader van Stijn Saelens houdt vol dat het enkel de bedoeling was om het slachtoffer 'een lesje te leren'. Zijn advocaat Johan Platteau diende begin juli een klacht in voor mogelijk geknoei met de computer van het slachtoffer. De dag na de verdwijning van Saelens zouden volgens de verdediging nog bestanden van die computer gewist zijn.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!