Dokter André Gyselbrecht blijft in de cel in dossier van kasteelmoord

André Gyselbrecht blijft drie maanden langer in de cel. © a-VTM
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van André Gyselbrecht met drie maanden verlengd.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De schoonvader van Stijn Saelens wordt door de speurders gezien als de opdrachtgever voor de moord.

Half februari werd Franciscus L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het DNA van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur.

‘Een lesje leren’

De verklaringen van de nieuwe verdachte zorgden ervoor dat André Gyselbrecht eind juni opnieuw in de gevangenis belandde. De huisdokter uit Ruiselede was in september 2012 en in januari 2014 telkens na ettelijke maanden door de KI vrijgelaten. Gyselbrecht houdt vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’.

Meester Johan Platteau, raadsman van de verdachte, zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Over twee weken zal de KI in Gent dan moeten beslissen over de verdere aanhouding van Gyselbrecht.

(Belga)