Doe-het-zelfdieven riskeren tot twintig maanden cel voor diefstallen in Kortrijk

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moesten twee mannen uit Gent zich donderdag verantwoorden voor verschillende diefstallen uit een doe-het-zelfzaak. De ene hangt een straf van twaalf maanden boven het hoofd, de andere riskeert twintig maanden.

De zaak kwam aan het licht eerder dit jaar. In de nacht van 24 mei betrapte de politie een van de beklaagden op heterdaad in het struikgewas vlakbij de Brico Plan-it in Kortrijk. De 48-jarige P. B. uit Gent had handschoenen en een bivakmuts aan. Hij gaf meteen toe dat hij en zijn kompaan, de 41-jarige E. N., van plan waren om materiaal te stelen uit de stockruimte van de winkel.

Bij een huiszoeking trof de politie tal van boormachines, slijpschijven en ander elektrisch gereedschap aan. Ook bij de andere beklaagde vond de politie op zolder voor duizenden euro’s aan ongebruikte machines. De politie had een lichte vrachtwagen nodig om alle gestolen goederen op te halen.

Tussen februari en mei ging het alarm wel vaker af bij de Brico Plan-it. Uit telefonieonderzoek blijkt dat beide mannen zich telkens in de buurt van de doe-het-zelfzaak bevonden.

De advocaat van P. B. betwist dit, en zegt dat dit slechts een keer het geval was. De andere beklaagde betwist de diefstallen niet. Hij liep eerder al een veroordeling op voor gelijkaardige feiten. Volgens de procureur zouden beide mannen ook verantwoordelijk zijn voor een reeks van diefstallen in Sint-Denijs-Westrem en Gentbrugge. Voor P. B. vordert het openbaar ministerie twaalf maanden, E. N. riskeert een celstraf van twintig maanden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier