Dodelijke steekpartij was live te zien op internet

Redactie KW

Een toeristische webcam op de website van het Comité voor Initiatief in Brugge heeft de feiten live op het internet uitgezonden.

Vrijdagochtend is een Mikey Peeters (19) uit Brugge om het leven gekomen bij een steekpartij op de Markt. De jongen werd aangevallen door twee mannen, die nadien de vlucht namen.

De dodelijke steekpartij was live te zien op internet, want de plaats van de feiten staat centraal in het zog van de webcam van het Comité voor Initiatief in Brugge. Deze Brugse vereniging financierde de plaatsing van een camera op het dak van restaurant Carré op de Markt, om toeristische beeldjes van Brugge via het internet uit te zenden. De website en webcam waren deze middag moeilijk bereikbaar wegens het hoge aantal bezoekers. Waar de webcam normaal zowat 400 bezoekers per dag telt, telde de website vandaag zowat 30.000 bezoekers per uur. “Door de tragische gebeurtenis van afgelopen nacht op de Markt van Brugge, zijn onze servers vandaag moeilijk te bereiken. (Overbelast omwille van live streaming webcam beelden),” laat de producent achter de webcam weten op zijn fanpagina. “We wensen de familie en vrienden van het slachtoffer veel sterkte toe.”

Politie heeft zelf beelden

De beelden van de webcam worden echter niet opgenomen omwille van de Wet op de Privacy. “Nochtans is ons door de politie al meerdere keren gevraagd naar beelden bij criminele feiten zoals de roof op de Dali-expo in 2012,” licht Yannick Vermeire van het Comité toe. “Maar we mogen niet opnemen, meer zelfs we mogen ook niet continu streamen. We mogen pas om de paar seconden een beeld de wereld insturen.”

Politie en parket beschikken wel over eigen filmbeelden van de steekpartij, komende van eigen veiligheidscamera’s op de Markt en in de binnenstad. De politie is ze momenteel aan het bekijken. Niet alleen de steekpartij maar ook de vluchtroute van de daders zou erop te zien zijn.

De live-streaming van het Comité voor Initiatief in Brugge kan je hier volgen: http://comitevoorinitiatief.be/brugge/?page_id=383

(FV/SV/MLT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier