DNA van Alexandru C. stemt overeen met sporen die werden aangetroffen op Sofie Muylle

Redactie KW

De advocaat van de Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle in Knokke, zal morgen uitstel vragen aan de raadkamer in Brugge. “Het dossier is acht kaften dik en dus heb ik meer tijd nodig”, zegt advocaat Pieter Filipowicz.

Het lichaam van de 27-jarige Sofie Muylle werd op zondag 22 januari aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk. Uit camerabeelden bleek dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen. Op maandag 26 juni werd verdachte Alexandru C. (23) in Roemenië opgepakt. Foto’s op zijn Facebookprofiel wezen uit dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. C. werd intussen aan ons land uitgeleverd en verschijnt morgen voor de raadkamer, die moet beslissen over zijn verdere aanhouding. Maar zijn advocaat Pieter Filipowicz zal morgen uitstel vragen. “Het dossier is acht kaften dik en dus heb ik meer tijd nodig”, stelt hij. Alexandru C. bekent intussen enkel dat hij Sofie zag op het strand. Maar de moord ontkent hij in alle talen. Volgens Filipowicz zal alles staan of vallen met de resultaten van het DNA-onderzoek. Die resultaten worden morgen verwacht.

Ondertussen bevestigt het parket dat het DNA-profiel van de verdachte Alexandru C. overeenstemt met de sporen die werden aangetroffen op het slachtoffer Sofie Muylle. Meer gedetailleerde informatie wordt in het belang van het onderzoek niet vrijgegeven.

(AFr/KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier