Dirk Vinckier heeft zijn gestolen bestelwagen – volledig gesloopt en leeggeroofd – terug

Redactie KW

Vorige week vrijdag werd de bestelwagen van Houthulstenaar Dirk Vinckier in Roeselare gestolen. De oproep van de man op Facebook, om te helpen zoeken, werd massaal gedeeld. Nu heeft hij zijn bestelwagen terug, maar wel in een abominabele toestand.

De bestelwagen van Dirk, zaakvoerder van Vinckier Garagepoorten in Diksmuide, stond vorige week vrijdag geparkeerd op de parking van de Expohallen in Roeselare, met daarin alle materiaal om van 1 tot 11 november aan de Jaarbeurs deel te nemen: vijf televisietoestellen, een beamer, twee computers, tafels en stoelen, verlichtings- en reclamepanelen, flyers, de volledig stand, drank, glazen en frigo’s. Kortom: alles wat nodig is om een beursstand op te bouwen.

Dirk Vinckier heeft zijn gestolen bestelwagen - volledig gesloopt en leeggeroofd - terug

Toen hij en zijn echtgenote Anick Vaninsberghe op de parking kwamen, was de bestelwagen nergens meer te bespeuren. “We zouden in het weekend onze stand opbouwen, maar alles was verdwenen. Een ramp!,” vertelt Dirk.

Uiteindelijk belde de Franse politie hem maandag op. Vandaag dinsdag mocht hij naar Halluin afreizen, net over de Franse grens, want daar zou zijn bestelwagen teruggevonden zijn. Dat blijkt te kloppen, maar de toestand waarin de camionette zich bevindt is om bij te huilen, weet Dirk. “De cabine is opengebroken, het stuurslot geforceerd, de brandblusser leeggespoten en de bekleding kapot getrokken“, zucht hij. “Alle materiaal is verdwenen. Het interieur is ook in de laadruimte volledig gesloopt. De kabels zijn losgetrokken, aan de buitenkant zijn de lichten afgereden, verschillende stukken van de carrosserie zijn kapot gereden.”

Dirk Vinckier heeft zijn gestolen bestelwagen - volledig gesloopt en leeggeroofd - terug

“Het is een wrak dat we terugkrijgen”, windt Dirk er geen doekjes om. “Het is zelfs zeer de vraag of we hiermee tot thuis zullen kunnen rijden. Wie weet wat ze nog allemaal kapot hebben gemaakt? Sowieso reken ik al op 10.000 euro schade voor alleen al de inhoud van de laadruimte. Bovendien moet ik ook meteen investeren in vervanging, want hoe dan ook staan we straks op de Jaarbeurs!”

Intussen is er van de daders nog altijd geen spoor. Wie tips of info kan geven over de diefstal en de daders kan terecht op het nummer 0495 85 89 14.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier