Directeur Sociaal Huis Torhout fraudeerde voor minstens 477.000 euro

14/09/17 om 22:33 - Bijgewerkt om 22:50

Minstens 477.000 euro, maar wellicht nog beduidend meer. Dat is het gigantische bedrag waarmee de directeur van het Sociaal Huis in Torhout zich de voorbije jaren onrechtmatig verrijkt heeft. Het gesjoemel dat D.S. op zijn kerfstok heeft en dat vorig jaar in november per toeval ontdekt werd, is dus allerminst een kleinigheidje.

De omvang van de oplichtingszaak werd donderdagavond door het Torhoutse OCMW, waarvan het Sociaal Huis een onderdeel is, bekendgemaakt. Op vraag van de stad heeft Audit Vlaanderen na het vaststellen van de onregelmatigheden een forensische audit uitgevoerd en die is afgerond. Uit die audit blijkt dat de 63-jarige D.S., die in Ieper woont, op z'n minst bijna een half miljoen euro heeft achterovergedrukt, helaas veel meer dan iemand ooit had durven vermoeden. De fraude was in augustus 2001 al bezig, maar er zijn maar rekeninguittreksels tot die datum beschikbaar. Aangezien de man sinds 1977 in dienst is, is de kans dus aanzienlijk dat de omvang van de fraude nog beduidend groter is.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!