Dimitri Delsael schuldig bevonden aan doodslag, maar geen sprake van voorbedachten rade

© Foto Kurt
Redactie KW

De volksjury heeft Dimitri Delsael (36) schuldig bevonden aan de doodslag op Laurie Aelgoet (25). De beschuldigde wurgde zijn vrouw op 20 mei 2013 en dumpte haar lichaam in de regenput van hun woning in Oostduinkerke. Van voorbedachten rade is volgens de jury geen sprake.

Dimitri Delsael en Laurie Aelgoet leerden elkaar kennen in de zomer van 2009. De relatie stond onder zware druk door de mislukte behandelingen om zwanger te worden. Eind april 2013 belandde Laurie Aelgoet na een wanhoopsdaad op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis van Veurne. Ze knoopte een relatie aan met een medepatiënt en wilde scheiden van haar vaak agressieve echtgenoot.

Op 20 mei 2013 sprak het koppel af om nog eens over de situatie te praten. In hun woning in Oostduinkerke hadden ze seks, maar Aelgoet maakte al snel duidelijk dat ze nog steeds wilde scheiden. Dimitri Delsael ging fataal door het lint en wurgde zijn echtgenote met haar sjaaltje. Daarna dumpte hij het slachtoffer in de regenput van hun woning. De beschuldigde ging pas door de knieën toen het levenloze lichaam drie dagen later ontdekt werd.

Julie Vandenbogaerde en Kristiaan Vandenbussche, de advocaten van Delsael, pleitten dat hun cliënt niet met voorbedachten rade handelde. De jury oordeelde dat het inderdaad niet met zekerheid vaststaat dat Dimitri Delsael zijn daden had gepland of overwogen. De beschuldigde had zijn dochtertje die bewuste namiddag weliswaar toevertrouwd aan vrienden, maar dat betekent volgens de jury niet dat hij het voornemen had om zijn echtgenote van het leven te beroven. Ook het feit dat hij zijn wagen met de koffer richting woning had geparkeerd, verandert daar voor de jury niets aan.

Dimitri Delsael had niet betwist dat hij zich schuldig maakte aan doodslag. In de motivatie verwezen de juryleden naar het feit dat de beschuldigde niet kon verkroppen dat Laurie Aelgoet een punt zou zetten achter hun huwelijk.

Voor doodslag riskeert Delsael 30 jaar opsluiting.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier