Dimitri Delsael ‘ontplofte’ naar eigen zeggen: “Was al te laat toen ik zag dat ze blauw werd”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over de regenputmoord is de beschuldigde verhoord door voorzitter Steven Van Overbeke.

Dimitri Delsael (36) legde uit dat hij door het lint ging toen zijn vrouw Laurie Aelgoet (25) op 20 mei 2015 in Oostduinkerke herhaalde dat ze wilde scheiden.

Volgens verschillende getuigen heeft Delsael een kort lontje, maar de beschuldigde nuanceerde dat beeld tijdens het verhoor. “In het voetbal was ik wel een harde speler, maar zeker geen vuile speler. Ik heb in mijn hele carrière maar één rode kaart gekregen.” Mogelijk veranderde het gedrag van Delsael wel door het gebruik van anabole steroïden. “Ik ben daarmee begonnen om meer kracht te krijgen. Ik kocht stanozolol via internet of in Sluis. Bijna niemand wist daar iets van af.”

Ik heb in mijn hele carrière maar één rode kaart gekregen

Bij zijn partners stond de beschuldigde goed aangeschreven. Op het einde van de relatie durfde hij wel agressief uit de hoek komen. Vicky Storm duwde hij in 2009 zelfs van de trap. “Ik had beseft dat ze me alles had afgenomen. Ik heb haar effectief nog vastgehad, maar ik heb niet geprobeerd om haar de nek om te wringen.” Uiteindelijk kreeg Delsael voor deze feiten drie jaar met uitstel.

In augustus 2009 knoopte Delsael een relatie aan met Laurie Aelgoet. Het koppel wilde een kind, maar dat betekende het begin van een lange lijdensweg. “Laurie heeft een hormonenkuur en vier ivf-behandelingen gehad. In totaal kreeg ze vier miskramen. Daardoor ging het bergaf met haar. Mijn ex wreef haar onder haar neus dat ze geen kinderen kon krijgen.” Het echtpaar ging ook in relatietherapie. “Dat was voor onze agressieproblemen en voor de problemen met mijn ex.”

Ik ben ontploft en heb haar vastgegrepen bij haar keel

Uiteindelijk gleed het slachtoffer steeds verder af, waardoor ze eind april 2013 een zelfmoordpoging ondernam. In het psychiatrisch ziekenhuis had Aelgoet seksueel contact met een medepatiënt. Op 20 mei 2013 sprak ze toch terug af met Delsael. “Ik wist dat het verkeerd zat, maar ik bleef hopen. Thuis heeft ze me vastgepakt en gevraagd om te vrijen. Ik verschoot en dacht dat alles terug goed was.”

Na de daad gaf het slachtoffer echter haar verlovingsring terug aan de beschuldigde. “Dan zijn er woorden gekomen. Zij begon hysterisch te tieren en probeerde me te slaan. Ik ben ontploft en heb haar vastgegrepen bij haar keel.” In de schermutseling belandde het koppel op de grond. “Ik ben direct beginnen trekken aan haar sjaal. Alles moest gewoon stoppen. Ze moest niet dood, maar ik kon niet meer. Het was al te laat toen ik zag dat ze blauw werd.”

Dimitri Delsael probeerde alle sporen uit te wissen en dumpte het lichaam van het slachtoffer in de regenput van hun woning. Pas na de ontdekking van het lijk ging hij door de knieën. “Die Facebookpagina om haar te zoeken had ik niet zelf opgesteld. Het heeft op mijn lippen gelegen om het toe te geven, maar ik was te beschaamd.” Ten slotte richtte de beschuldigde zich nog rechtstreeks tot de nabestaanden van Laurie Aelgoet. “Ik betuig mijn spijt en mijn medeleven. Ik heb dit echt nooit gewild.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier