Dimitri Delsael en zijn dodelijke slachtoffer volgden relatietherapie

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over de regenputmoord zijn de relationele problemen tussen Dimitri Delsael (36) en Laurie Aelgoet (25) uitgebreid aan bod gekomen.

Amper twaalf dagen na hun huwelijk startte het koppel in september 2011 met relatietherapie. “Het ging over wederzijds geweld. Trekken en duwen, maar dat werd nog niet verder gespecificeerd”, aldus Ann Deconynck. Vooral Vicky Storm, de ex-partner van Delsael, speelde hierin een grote rol. “Haar bemoeienissen waren heel lastig voor Laurie, wat dan escaleerde in fysieke agressie. Het komt aan bod dat die ex zwaar weegt op de relatie.”

De zwangerschap die maar niet kwam

Ook het jaloerse gedrag en de mislukte behandelingen om zwanger te geraken, speelden het jonge echtpaar parten. “Het geweld was hoofdzakelijk van Laurie naar Dimitri in die periode. Ze reageerde kwaad als hij te onverschillig was wanneer ze wilde praten over problemen.” Meester Julie Vandenbogaerde, advocate van Delsael, las de verslagen van de therapie in detail voor. De beschuldigde beweert immers dat hij zijn vrouw wurgde, toen ze hem in een hysterische bui had aangevallen.

“Hij zit altijd naar haar foto te kijken en te wenen”

Na negen maanden zette het koppel de behandeling stop. “Ze werkten allebei goed mee. Ik had het gevoel dat ik iets positiefs aan het doen was. Het is dus jammer dat die begeleiding gestopt is.”

De huisarts van het koppel legde uit dat Laurie Aelgoet leed aan hyperventilatie. “Ze was dan in paniek als ze iemand had tegengekomen die haar beledigd had, bijvoorbeeld de ex van Dimitri”, aldus dokter Gantois. De mislukte behandelingen om zwanger te geraken zorgden voor een grote druk op de relatie. “Laurie had het er lastig mee, maar hij steunde haar goed. Van echtelijke twisten heb ik niets gemerkt.”

“Het is een modelgevangene”

Na een zelfmoordpoging werd Laurie Aelgoet opgenomen in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis van Veurne. “De laatste week heb ik hem (Dimitri) gezegd dat hij niet moest komen werken. Door zijn emotionele toestand wilde ik geen risico nemen”, vertelde zijn werkgever. Dimitri Delsael liet de ochtend van de feiten weten dat hij nog steeds niet kon komen werken. “Hij vertelde dat zijn echtgenote niet naar huis wilde terugkeren en dat ze wilde scheiden.”

Tegenover een cipier van de Brugse gevangenis toonde de beschuldigde dat hij spijt had van zijn daden. “Hij zegt dat de stoppen doorsloegen toen ze na de seks zei dat ze hem wilde verlaten. Dimi zegt nooit iets verkeerds over het slachtoffer. Hij zit altijd naar haar foto te kijken en te wenen.” In de gevangenis zorgt Delsael niet voor problemen. “Het is een modelgevangene, je mag hem alles vragen. Het is ook een harde werker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier