Dievenbende steelt bij vier wagens auto-onderdelen in Sint-Andries

Redactie KW

Een dievenbende is donderdagnacht op pad geweest in Sint-Andries bij Brugge. Ze braken in vier wagens in twee straten in.

Daarbij hadden ze het voornamelijk op de middenconsole van de auto’s gemunt. “Al de tweede keer in 15 maanden tijd”, zegt een slachtoffer.

15 maanden geleden kreeg de Muizenoorstraat in Sint-Andries met een dievenbende te maken. Ze braken toen in verschillende wagens in en hadden het op de middenconsoles gemunt. Donderdagnacht leek de geschiedenis te herhalen. In maar liefst vier wagens braken de professionals in. Ze maakten verschillende onderdelen buit. “Het gevoel dat je je wagen al niet meer veilig op je eigen oprit kan zetten is echt ergerlijk”, zegt Kristof Arys, die ook vorig jaar het slachtoffer van een bende werd.

De dieven haalden ook nu weer de middenconsole uit de BMW5 van Kristof. Daarvoor gingen ze op dezelfde manier als vorige keer te werk. Ze sloegen het kleine ruitje achteraan in en geraakten zo in de wagen binnen. Daarna maken ze de middenconsole vliegensvlug los. “Vorige keer heeft me dat toch een kleine 10.000 euro gekost”, zegt Kristof. “En je bent bovendien je wagen wel een hele tijd kwijt.”

Kristof is niet de enige in de buurt die het slachtoffer van de dieven werd. In totaal braken ze in vier wagens in. Twee keer haalden ze de middenconsole er uit. Bij een andere wagen gingen ze aan de haal met het stuur. Ook dat slachtoffer kreeg de bende eerder al over de vloer. Toen braken ze in zijn Mercedes in, nu was het een BMW. Het vierde slachtoffer had dan weer ‘geluk’, want daar sloegen ze enkel een ruit in. Waarschijnlijk werden ze toen opgeschrikt, want verder lieten ze de wagen met rust.

Fleur Vermeulen (32) woont met haar man iets verderop in de Hazenpootstraat. De dieven namen het geld uit de portefeuille die nog in de wagen lag en haalden ook de middenconsole uit hun Skoda Superb. “Het was wel heel professioneel gedaan”, zegt Fleur. “Het waren duidelijk geen groentjes. Maar we weten nog steeds niet hoe ze in de auto geraakt zijn. Die was namelijk zeker gesloten. Waarschijnlijk konden ze de code van het automatische bakje kopiëren of zo.”

Het herstellen van zo’n middenconsole kost al snel heel wat geld. “Ik geloof dat het ons minstens 3.000 euro zou kosten”, zegt Fleur. “Dat is uiteraard een pak geld. En dat allemaal omdat iemand in je wagen inbreekt.”

De politie van Brugge heeft de klachten gebundeld en onderzoekt de zaak. In het verleden kwamen al verschillende klachten van dergelijke diefstallen binnen. Maar de plaag leek ondertussen alweer enkele maanden voorbij te zijn. Nu lijken de bendes hun weg naar Brugge dus toch terug gevonden te hebben.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier