Dievenbende die het gemunt heeft op luxewagens slaat toe in Sint-Andries

Redactie KW

Een inbrekersbende trok donderdagavond opnieuw op pad in Sint-Andries bij Brugge. Opnieuw hadden ze het op de middenconsoles van luxewagens gemunt. “In amper vier minuten was onze wagen opengebroken en alles er uit gehaald”, zegt Maarten Mahieu (40).

Nadat de politie een maand geleden een Litouwer kon klissen die aan een inbrakenplaag in wagens in Sint-Andries gelinkt kon worden is het weeral prijs. Donderdagnacht sloegen dieven weer toe in de Brugse deelgemeente. Deze keer braken ze in drie wagens binnen. Ze gingen er evenveel keer met de middenconsoles van de twee BMW’s en één Mercedes vandoor.

Op vier minuten geklaard

Ook Maarten Mahieu (40) uit de Molenaarsstraat stond vrijdagmorgen met een onaangename verrassing op. De dievenbende haalde zowat alle elektronica uit zijn BMW520d. “Ze gingen professioneel te werk”, zegt hij. “Alles wat ze niet nodig hadden, gooiden ze op de achterbank. Maar het was hen duidelijk om de elektronica te doen. Ze namen de middenconsole en het elektronisch dashboard mee. Ze gebruikten zelfs de schroevendraaier van mijn eigen reparatieset om alles los te vijzen.”

Maarten heeft een bewakingscamera aan de voordeur hangen. Die filmde de inbraak zelf niet, maar registreerde de twee inbrekers wel toen ze toekwamen en vertrokken. “Om 3.20 uur arriveerden ze en amper vier minuten later was de klus al geklaard. Ze waren enorm snel.”

De inbrekers namen wel nog de moeite om ook de mountainbike van de 13-jarige zoon des huizen te stelen. “Blijkbaar interesseerde die hen ook. Heel vreemd voor een bende die het op de elektronica van wagens gemunt heeft. Maar onze zoon heeft autisme en het is heel moeilijk voor hem om zo’n diefstal te plaatsen.”

Maatregelen

Door de diefstal komt zelfs de huwelijksreis van Maarten en zijn toekomstige vrouw in het gedrang. “Wij huwen vrijdag en vertrekken even later naar Italië. Dat zouden we met die auto doen. Maar nu is die naar de garage gesleept en zal het wel nog even duren vooraleer alles hersteld is. Mogelijk moeten we een wagen huren. Heel lastig, want we hadden speciaal een dakkoffer gekocht en voor onze zoon moet de auto wel wat uitgerust zijn. Wellicht moeten we nu nog extra in de geldbuidel tasten om een goeie vervangwagen te vinden.”

De dieven sloegen ook even verderop in de Leeuwentandstraat en in de Walstrostraat toe. Daar braken ze in een Mercedes C200 en in een BMW3 binnen. De politie onderzoekt de diefstallen, maar zit wel verveeld met de zaak. “Zowel voor ons als voor de slachtoffers frustrerend”, aldus de woordvoerder. “Het gaat hier duidelijk om internationale bendes. Het onderzoek daarnaar is nooit gestopt, ook niet na die arrestatie een maand geleden. Er worden nu wel bijkomende maatregelen getroffen. Maar daar kunnen we uiteraard niet verder over uitweiden.” (TLG)

Dievenbende die het gemunt heeft op luxewagens slaat toe in Sint-Andries

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier