Dieven van aanhangwagens, die ook in onze provincie toesloegen, gearresteerd in Lens

Redactie KW

De Franse gendarmerie arresteerde een trio in Lens, dat ook diefstallen van aanhangwagens in onze contreien op zijn actief heeft.

Er heerst de jongste tijd een ware plaag van diefstallen van aanhangwagens, groot en klein. De feiten situeren zich in geheel België, maar vooral in de grensregio’s Kortrijk-Menen, Ieper-Poperinge, Veurne-De Panne en de grensarrondissementen in Noord-Frankrijk.

Al 120 gevallen

De teller staat alleen al in West-Vlaanderen op 120 gevallen. Overal zijn door de betrokken parketten, politiezones en federale politie onderzoeken opgestart. Dat gebeurt ook aan Franse zijde.

Bij de Fransen zijde leidde het onderzoek naar de arrestatie van drie dieven in Lens (Pas-de-Calais). Ze komen in aanmerking voor feiten in Frankrijk en zo goed als zeker ook in ons land. Vier dossiers van bij ons worden gelinkt aan het trio. Deze dossiers zijn overgemaakt aan het Franse gerecht.

Speurkunsten

Het onderzoek zal moeten bevestigen dat het trio effectief de vier diefstallen op zijn actief heeft. Bij het trio trof de Franse recherche een 20-tal aanhangwagens. Er wordt uitgezocht waar die werden ontvreemd.

Het parket van Ieper heeft er geen weet van of het drietal van Lens gelinkt is de diefstal van een aanhangwagen bij Bjorn Terryn uit Jonkershove. Die haalde op eigen initiatief en dankzij zijn eigen speurkunsten zijn gestolen aanhangwagen terug in Lesdain, eveneens Pas-de-Calais.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier