Dieven stelen rolstoel van man zonder benen in Oostende

(Foto DJ)
Redactie KW

De daders gingen aan de haal met zijn elektrische rolstoel die aan de inkomhal van zijn appartement stond.

Adam Zakreyew (36) is van Tsjetsjeense afkomst en woont al tien jaar in België. Hij verloor zijn beide benen op 18-jarige leeftijd tijdens de oorlog in zijn geboorteland. De man woont sinds een jaar op een appartement in Oostende met zijn vrouw en dochtertje. Omdat de inkomhal van het gebouw te smal is, laat Adam zijn elektrische rolstoel buiten aan de voordeur staan. Dat is echter ook dieven en vandalen niet ontgaan.

Pesterijen

“Dieven stalen mijn rolstoel anderhalve maand geleden een eerste keer. Uiteindelijk werd de stoel teruggevond enkele kilometers verder. Nadien zijn er ook nog vandalen langs geweest en hebben ze de verlichting achteraan stuk geslagen”, zucht Adam. Zijn dochter stelde twee dagen geleden de tweede diefstal vast. “Ik had haar gevraagd om de batterij op te laden toen ze vertrok naar school. De stoel was echter verdwenen. Dit lijkt wel op pesterijen.”

Camera’s

“Momenteel ben ik aangewezen op een gewone rolstoel. Handig is dit niet om me te verplaatsen, maar een elektrische rolstoel kost een pak geld. Zomaar een nieuw exemplaar kopen is onmogelijk. Er hangen veiligheidscamera’s in de straat, dus ik hoop dat de beelden kunnen leiden naar de daders.”

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier