Dieven stelen palmboom van beachbar ‘t Strandhuis in Bredene

Uitbaters Jan Willemse en zijn vrouw Kristien Caenen. © DJ
Redactie KW

Opvallende diefstal in Bredene: dieven hebben in beachbar ‘t Strandhuis een decoratiepalmboom van zo’n 2,5 meter hoog gestolen. “Ze moeten tot hier gereden zijn met de wagen. Te voet verplaats je die niet”, zegt uitbater Jan Willemse.

“Ook zonder palmboom zijn we open”, stond er vrijdag te lezen op de Facebookpagina van ‘t Strandhuis. Dieven waren er de nacht voordien vandoor gegaan met een decoratiepalmboom op het terras van uitbaters Jan Willemse en zijn vrouw Kristien Caenen.

Het koppel is straks aan het tweede seizoen toe op het Bredense strand. Daarvoor baatte Jan een beachbar uit in De Haan. “In het verleden heb ik wel eens te maken gehad met vandalisme en diefstallen in mijn beachbar. Maar hier in Bredene nog niet. Om vandalisme te voorkomen, zetten we hier elke dag alle meubels en decoratie weer binnen. Dat is telkens zo’n uur werk, maar we willen miserie vermijden. We hebben echte palmbomen en een olijfboom op ons terras staan, maar die hebben afgezien tijdens de wintermaanden. Daarom hadden we nu ook een decoratiepalmboom gezet. Uitzonderlijk was die enkele dagen buiten blijven staan. En kijk, weg was hij”, zegt Jan.

De decoratiepalmboom is verdwenen.
De decoratiepalmboom is verdwenen.© DJ

Van de daders is voorlopig geen spoor. “Misschien hebben getuigen iets gezien van de diefstal en komen er nog tips binnen. Laat ons zeggen dat we hopen dat de dief een helse rugpijn overhoudt aan het stelen van de palmboom”, besluit Jan.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier