Dieven stelen in Torhout auto… met sleutels nog op het contact

Redactie KW

Dieven hebben donderdag vroeg een Citroën Berlingo gestolen in de Oude Wijnendalestraat in Torhout. De sleutels zaten nog op de wagen en de dieven reden er doodleuk mee weg. “Frustrerend”, zucht de eigenares.

Torhout werd woensdagnacht opgeschrikt door verschillende inbraken en diefstallen. In totaal kwamen bij de politie van de zone Kouter vier meldingen binnen. Dat ging over het stelen van werkmateriaal tot een gestolen wagen. De politie probeert nu na te gaan of er een link is tussen alle feiten.

Het grootste slachtoffer was wellicht Evelyn Brengman (26) uit de Oude Wijnendalestraat in Torhout. Bij haar werd een Citroën Berlingo uit de tuin gestolen. De jonge vrouw had de sleutels op het contact laten zitten, zodat het voor de dieven wat makkelijker gemaakt werd. “Stom van mij, dat besef ik wel”, zegt ze. “Maar wij hebben een lange oprijlaan en de wagen stond achter het huis in de tuin. Van op de straat is die zelfs niet zichtbaar. Ik had nooit gedacht dat iemand het lef zou hebben om die hele oprit over te steken en mijn wagen te stelen. Volgens mij moeten de dieven het geweten hebben en hadden ze het op de auto gemunt. Er stond hier heel wat werkmateriaal ook en dat lieten ze allemaal staan.”

Gekocht voor de verbouwingen

Maar toen ze donderdagmorgen buiten kwam, bleek haar wagen verdwenen. Een serieuze streep door de rekening van het jonge koppel, dat aan het verbouwen is. “We hadden die wagen, een kleine bestelwagen, eigenlijk net voor die verbouwingen gekocht”, zegt ze. “We hebben die ondertussen een drietal jaar, maar voor ons was die wel van grote waarde. We hopen dan ook dat we die nog terug zullen zien. Maar goed, in welke staat zal dat dan zijn?”

Evelyn en haar vriend waren niet de enige Torhoutenaars die ongewenst bezoek kregen. In de Heidestraat werden drie fietsen en een boormachine uit een openstaande garage gestolen. En in de Wijnendale Stationsstraat klommen inbrekers over een tuinomheining. Ze braken het slot van de loods af en gingen er met enkele spullen vandoor. En ook in de Hogestraat werd een houten deur open gebroken. Daar stalen de dieven een klopboor met bijhorende batterijen en een oplader.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier