Dieven stelen Fiat 500 van 21-jarige jongedame dag voor haar verjaardag uit parkeergarage

Redactie KW

Een tijdje geleden hadden de daders bij een diefstal bij buren het bakje voor de garage buitgemaakt.

Het was een beetje een verjaardag in mineur voor Céline Vandenberghe (21) uit Brugge. Zondagnacht werd haar wagen, een witte Fiat 500, namelijk gestolen. Céline geeft de hoop niet op, maar beseft dat ze haar auto mogelijk niet meer terug zal zien. “Maar ik blijf positief, je weet maar nooit”, zegt ze.

Céline is afkomstig van Izegem, maar woont ondertussen een jaar in Brugge. Ze kan haar wagen kwijt in een ondergrondse privéparking van het gebouw waar ze woont, maar toen ze maandagmorgen bij haar garage kwam, bleek haar wagen verdwenen. “Ik sloeg eerst aan het twijfelen”, zegt ze. “Had ik hem niet toch buiten gezet? Maar al snel was het duidelijk: m’n auto was gestolen.”

Dieven stelen Fiat 500 van 21-jarige jongedame dag voor haar verjaardag uit parkeergarage

Van één van de buren hoorde ze dat er een tweetal weken eerder ook al werd ingebroken. Toen werd de ruit van een wagen ingeslagen en gingen de dieven er met de gps en het bakje van de poort vandoor. “Waarschijnlijk gaat het dus om dezelfde dieven”, zegt Céline. “Met dat bakje konden ze hier gemakkelijk binnen geraken. Die zullen nu normaal allemaal vernieuwd worden. En er komt een nieuw cijferslot.”

Ook de sloten in de ouderlijke woning van Céline moesten vervangen worden. “Mijn huissleutels lagen nog in de auto en in mijn gps stond ook het adres van het huis van mijn ouders. De politie raadde dus aan om daar ook de sloten te vervangen, wat ondertussen al gebeurd is.”

Door de diefstal woont Céline nu even terug bij haar ouders in Izegem. Ze werkt namelijk in een restaurant in Izegem en de afstand is zonder auto moeilijk te overbruggen. “Mijn autootje was wel verzekerd tegen diefstal”, zegt ze. “Dus van zodra daar alles in orde is, zal ik wel opnieuw met een wagen op en af kunnen rijden.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier