Dieven stelen crossmotors van voormalig Belgisch Kampioen

De dieven gingen aan de haal met vier motoren, goed voor zo'n 8.000 euro. © BELGAIMAGE
Redactie KW

Dieven zijn er maandagnacht vandoor gegaan met vier motoren bij ex-Belgisch crosskampioen bij de amateurs Piet Bruynooghe (51) uit Brugge . Geschatte waarde: 8.000 euro.

De motors, drie crossmotors en één baanmotor, stonden opgeborgen in een garagebox in de Blauwe Poort in Sint-Pieters. “Toen mijn dochter dinsdagochtend haar fiets wou uithalen, zag ze die plots voor de garage staan. Vreemd, want normaal zet ze die altijd binnen. Toen we de garage opendeden, merkten we de diefstal”, zucht Piet. Buurtbewoners zagen maandagnacht nog hoe een bestelwagen met drie mannen de motors kwamen inladen.

Toch sloegen ze geen alarm. “Ze dachten blijkbaar dat het wij zelf waren die spullen aan het inladen waren, wat soms wel eens gebeurt”, getuigt Piet. De buit was groot. De dieven gingen aan de haal met een Suzuki GSX750F, twee Suzuki RM type 450’s en een pitbike, een kleine crossmotor.

“Ondertussen zijn in het buitenland al verschillende opkopers gealarmeerd. Ik hoop nog steeds dat mijn motors terug worden gevonden. Waarschijnlijk wisten ze dat er motors in mijn garage stonden, maar wie het gedaan kan hebben weet ik echt niet”, besluit Piet.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier