Dieven stelen 7.000 euro uit kassa van horecazaak in Oostende

Redactie KW

Onbekende dieven hebben zondagnacht ingebroken in Bistroom De Baron in Mariakerke. Ze braken de deur open met een koevoet en gingen aan de haal met 7.000 euro uit de kassa. “Onze verlofplannen vallen in het water”, zucht Kelly De Beuker.

Zaakvoerder Dieter Deweert (35) had zondagavond zijn zaak langs de Dorpsstraat rond 23.00 uur gesloten. De inbraak moet plaatsgevonden hebben in de daaropvolgende nacht van zondag op maandag. “Hoe laat precies weten we niet”, zegt zijn vriendin Kelly De Beuker. “Niemand in het appartementsgebouw boven de zaak heeft blijkbaar iets gehoord.”

Mogelijk niet meer op reis

Het koppel baat de bekende zaak in Mariakerke al 5,5 jaar uit. Het is de eerste maal dat ze geconfronteerd worden met een inbraak. “En dat in het rustige Mariakerke”, zucht Kelly. “Normaal gezien wordt de kassa elke avond geleegd. Ditmaal was dat uitzonderlijk nog niet gebeurd. We zijn de inkomsten van een ganse week kwijt. Zo’n 7.000 euro. We zouden normaal volgende week in verlof gaan. Maar onze plannen vallen mogelijk in het water. Deze inbraak is een serieuze streep door onze rekening. Het is al niet gemakkelijk in de horecasector, en al zeker niet in de wintermaanden. En dan kom je dit tegen. We zitten in zak en as.”

De inbrekers braken de voordeur open met een koevoet. Eens binnen hadden ze enkel oog voor het geld en sigaretten. “Naast de geldsom die we kwijt zijn, moeten we ook een nieuwe branddeur plaatsen. En er is uiteraard de morele schade. 2015 is niet goed begonnen voor ons. Bijna drie weken geleden was er een algemene buis in het gebouw verstopt, waardoor onze toiletten zijn overgelopen. Het volledige wc-gedeelte lag onder stront, net als een privaat gedeelte dat we straks zullen gebruiken om de zaak uit te breiden. De Baron bleef toen de hele dag dicht. Dieter heeft van 14 tot 1 uur ‘s nachts gekuist”, zegt Kelly De Beuker.

Nerveuze klanten dicht bij de kassa

De politie voerde gisteren een sporenonderzoek uit. “We hopen dat de daders alsnog gevat kunnen worden. Een camerasysteem hadden we niet. Dit is een enorme investering, maar misschien moeten we het toch nog even overwegen. Intussen doen we een oproep naar mogelijke getuigen die zondagnacht iets gezien kunnen hebben. Zondag hebben we tijdens de openingsuren twee verdachte personen opgemerkt die dicht bij de kassa zaten en nogal nerveus waren. Misschien zijn zij ‘s nachts teruggekeerd. Alle tips zijn alvast welkom bij de politie.”

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier