Dieven stelen 200 euro van handelaar uit De Panne via wisseltruc

© iStock
Redactie KW

De Politiezone Westkust waarschuwt voor een wisseltruc.

Afgelopen weekend verloor een handelaar uit De Panne 200 euro bij een wisseltruc. De verdachte kocht chips en vroeg de kassierster om vier biljetten van 100 euro te wisselen in biljetten van 50 euro. Nadat de verdachte acht biljetten van 50 euro ontving, bracht hij de kassierster in de war en verstopte hij terwijl vier briefjes van 50 euro.

De andere vier briefjes gaf hij terug aan de kassierster, met de vermelding dat het briefjes van 20 euro moesten zijn. De kassierster wisselde het geld zonder het opnieuw na te tellen en gaf hem zo in totaal 400 euro wisselgeld bovenop de 200 euro die hij reeds verstopte.

De verdachte is kaal, heeft een grijze stoppelbaard, een corpulente lichaamsbouw en droeg een lange donkere jas. De man had een kompaan bij zich met zwart haar, een terugwijkende haarlijn, een corpulente lichaamsbouw en een donkere jas tot aan de heupen. “We willen de handelaars vragen om alert te zijn en ons onmiddellijk te verwittigen op het nummer 058 533 000 als ze zelf te maken krijgen met de verdachten”, aldus de Politiezone Westkust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier