Dieven slijpen gat in container om koper te stelen

Redactie KW

Mares Gebroeders uit Diksmuide werd al voor de vijfde keer op korte tijd het slachtoffer van inbraak met diefstal.

Koperdieven, niet alleen de NMBS wordt er door geteisterd, recent krregen ook bedrijven op het bedrijventerrein aan de Klein Dries in Diksmuide geregeld dieven over de vloer.

“In mei werd er al een paar keer ingebroken bij onze overbuur. De eerste keer dat er op ons terrein ingebroken en gestolen werd was in nacht van 30 juni op 1 juli”, vertelt Ralph Mares. “Dan werd er vooral koper gestolen. De rest, watde dieven hadden laten liggen, verkochten we snel. Toen lag er wel nog lood en ook wat batterijen die de dieven bij een volgend bezoek meenamen. Er werden bij volgende inbraken ook verschillende machines meegenomen zoals een kettingzaag, een industriële nietmachine en dergelijke, allerlei los materiaal en natuurlijk de rest van het koper. Want intussen was er al weer wat koper binnengekomen.”

Tussen 1 juli en 12 augustus is er maar liefst vijf keer ingebroken bij de firma Mares Gebroeders die gespecialiseerd is in afbraakwerken, containerverhuur en afvalbeheer. “De schade loopt op tot vele tienduizenden euro’s”, berekent Manuel Mares “Nadat ons werd aangeraden een andere manier van opbergen toe te passen, besloten we het koper in gesloten containers, dus wel degelijk containers die langs alle kanten dicht zijn, te bewaren. Maar het was boter aan de galg: de dieven kwamen terug en slepen doodgewoon een gat in de zijkant van de container zodat ze toch bij het koper konden.”

Zonder haast hebben de dieven de laatste keer zelfs materiaal van de firma gebruikt om bij hun buit te raken.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier