Dieven roven stock van kapperszaak in Torhout leeg

De dieven gingen er met de hele stock vandoor © Foto Facebook Stephan Zanowski
Redactie KW

Volgens de zaakvoerder gebeurde dat ‘niet toevallig op een moment dat de straatverlichting hier niet meer aangaat’.

Het kapsalon Stephan Zanowski langs de Oostendestraat in Torhout is leeg. De ganse stock werd dinsdagnacht gestolen. Dieven gingen er aan de haal met heel wat haarverzorgingsproducten en -toestellen, een computer, een iPad en een espressomachine. De buit loopt op die manier al snel in de vele duizenden euro’s. “Ik snap er gewoon niets van”, zegt kapper Stephan (46). “Ze hebben echt niets laten liggen. Simpelweg alles wat ze konden, hebben ze meegenomen.”

De dieven braken binnen door aan de achterzijde van het gebouw via de houten tuinafsluiting op het plat dak te klimmen. Op de eerste verdieping forceerden ze een raam en zo geraakten ze binnen. Ze doorzochten de hele zaak en brachten hun buit vermoedelijk langs de voordeur weg. “Het slot van de voordeur hebben ze van binnen naar buiten open geboord”, zegt Stephan. “Toen het personeel woensdagmorgen toekwam, stond de deur dan ook gewoon open.”

Er werd woensdag dan ook geen haar geknipt in het kapsalon. Zonder stock was het onmogelijk om te werken. De geplande klanten werden dan ook allemaal verwittigd. Stephan hoopt wel om vandaag opnieuw te openen. “Ik kon niet anders dan nieuwe bestellingen plaatsen”, zegt hij. “Ik moet nu zo snel mogelijk weer aan de slag. We moeten geld verdienen om alle kosten te kunnen dragen.”

Dat zijn uiteraard allemaal dure producten

Want die kosten lopen hoog op. De daders maakten in totaal duizenden euro’s buit. “We hebben hier heel wat producten en hebben bijvoorbeeld een hele grote stock van het merk Kerastase. En dat zijn uiteraard allemaal dure producten. Maar we zullen nu een inventaris opmaken en zo bekijken hoe groot het verlies precies is. Alles was hier net helemaal aangevuld. Ik moet de facturen van sommige spullen die pas binnen waren en nu al gestolen zijn zelfs nog betalen. Ze konden eigenlijk op geen slechter moment voor mij toeslaan.”

Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren. Stephan hoopt dan ook dat dat een spoor naar de daders kan opleveren. “Het is de eerste keer in de 25 jaar dat ik mijn zaak heb dat ze inbreken”, zegt hij. “Maar niet toevallig op een moment dat de straatverlichting hier niet meer aangaat. Het is daardoor pikdonker. Het enige licht dat hier nog brandt, komt van mijn etalage. En dat hebben de dieven uitgedaan.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier