Dieven proberen in te breken in winkel Henk Van Cauwenbergh in Brugge

Zaakvoerster Valerie Cloet bij de opgelapte etalage. © foto MM
Redactie KW

De daders probeerden met een hard voorwerp de etalage van Valerie’s bags and accessoires in de Geldmunstraat in Brugge te vernielen. Ze dropen af zonder buit.

“Ze moeten echt heel erg hard geslagen hebben op de ruit. Gelukkig is het sterk en dubbel glas”, getuigt zaakvoerster Valerie Cloet. De vrouw merkte de schade op toen ze in de ochtend haar winkel wou openen. Het is voor haar een raadsel hoe de daders onopgemerkt te werk konden gaan. “We zitten vlak in de uitgaansbeurt waar op dat tijdstip altijd wel veel volk aanwezig is. Bovendien hangen er in de straat verschillende camera’s. Is er dan niemand die deze ‘s nachts in de gaten houdt. Ik snap het echt niet.”

Geen buit

De daders slaagden er niet in om de winkel te betreden. Echt grote schade bleef dan ook uit. In de winkel hangel verschillende foto’s en werken van topfotograaf Henk Van Cauwenbergh. Ook de naam van de winkel verwijst deels naar hem. Mogelijk waren ze uit op zijn werk. “Maar dan nog: die foto’s moeten dan voor eigen gebruik geweest zijn. Dergelijke werken verkopen lijkt me zo goed als onmogelijk. Dat zou echt heel hard opvallen”, aldus Valerie. De zaakvoerster bleef alvast niet bij de pakken zitten en is van plan een nieuwe alarminstallatie te installeren. “Het was de eerste keer dat ze hier probeerden inbreken, hopelijk meteen de laatste keer.” Volgende week wordt de volledige etalage hersteld. In afwachting werd een sticker over de schade gehangen.

(MM – foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier