Dieven pakken 5.000 euro terwijl restaurant in Wingene vol zit

Kristof (links) en Stefaan Devooght voor hun zaak. © Foto Nele
Redactie KW

Er werd ingebroken in het privégedeelte van Gasthof Wildenburg aan de Beernemsteenweg in Wingene. De dieven gingen met zo’n 5.000 euro aan de haal. Het restaurant was open en druk bijgewoond door klanten terwijl de inbrekers hun slag sloegen.

De twee broers Kristof (33) en Stefaan (43) Devooght namen begin dit jaar het restaurant van hun moeder over. Hun vader José, die vijf jaar geleden overleden is, startte de horecazaak op. De twee broers zijn nu het slachtoffer geworden van een diefstal. “Zaterdagavond vonden dieven hun weg in ons privégedeelte”, vertelt Kristof aangeslagen. “Rond 18.30 uur kwam er een kale man bij ons op bezoek en hij wilde gin en whisky verkopen. Wij hadden daar geen oren naar en deden voort met ons werk. Die avond was het hier heel druk. We stonden niet echt stil bij het feit dat die man kwade bedoelingen kon hebben.

Toch was het blijkbaar zo, want een tweetal uur later werd er ingebroken. “De daders raakten via het platte dak van de feestzaal aan de eerste verdieping. Daar slaagden ze erin om het rolluik omhoog te tillen. Via een raam slopen ze de slaapkamer binnen. De hele woning werd doorzocht en ze gingen lopen met drie kluisjes met wisselgeld en cadeaubonnen. In de dakgoot vonden we nog enkele centjes terug.

Op zoek naar daders

“In de vroege vooravond ging ons mama naar het privégedeelte op de eerste verdieping. Ze deed de rolluiken naar beneden omdat het donker was. Iets later wilde ik iets gaan halen naar boven en het viel mij onmiddellijk op dat de drie kluizen verdwenen waren. Ik vond dat heel verdacht en zag dat er een raam opengebroken was. In de kluizen stak veel geld. We spreken van ongeveer 5.000 euro. Het ergste is dat ons restaurant op volle toeren draaide, terwijl de dieven hun slag sloegen. Blijkbaar wisten ze goed hoe alles in elkaar stak en waar ze de kluizen konden vinden. De politiedienst deed het nodige en is nog op zoek naar de daders.”

“Dit is onze allereerste tegenslag, maar we laten ons niet kennen. In naam van ons overleden vader en ons moeder, die ons nog helpt waar nodig, zetten we de zaak vol enthousiasme voort. In het verleden kregen we al te maken met inbraakpogingen, maar gelukkig bleef het toen bij pogingen. Dit keer was het anders. Naar de toekomst toe kijken we uit hoe we onze zaak kunnen beveiligen“, klinkt het tot slot.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier