Dieven kraken broodautomaten in Kortemark

Redactie KW

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag kreeg de broodautomaat van bakkerij ‘t Ardeens Boerke langsheen de Lichterveldestraat in Kortemark ongewenst bezoek.

Toen de uitbaatster dinsdagmorgen de voorraad brood wou aanvullen, merkte ze dat de muntenlader en het wisselgeld verdwenen waren.

“We wonen langsheen een drukke weg, dus kijken we al lang niet meer op van wat lawaai”, vertelt uitbaatster Myriam Decock van ‘t Ardeens Boerke. “Er staat ook een frisdrankenautomaat, dus dat maakt ook wel wat lawaai als daar een blikje uitrolt. We denken dat het rond 23.00 u. moet gebeurd zijn en de daders moeten heel snel tewerk gegaan zijn. Toen we dinsdagmorgen de automaat wilden vullen, merkten we dat hij openstond.

Maximaal 70 euro wisselgeld

Veel geld zat er niet in. De dieven kunnen enkel aan de haal geweest zijn met maximaal 70 euro wisselgeld. Wat erger is, is dat ze het muntensysteem ook meegenomen hebben, en zo’n toestel kost toch rap 500 euro. Mijn collega Martine van de gelijknamige bakkerij op Sint-Henricus, nauwelijks een paar kilometer verder, had minder geluk. Bij haar gingen dieven diezelfde nacht al voor de derde keer met de inhoud van de geldlade uit de automaat aan de haal. Waarschijnlijk zijn het dezelfde onverlaten die bij ons inbraken in de automaat.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier