Dieven in Sijsele aan de haal met… meterslange trailer

Redactie KW

De diefstal werd maandag pas opgemerkt, maar gebeurde vermoedelijk al zondagnacht.

Langs de Maalse Steenweg in Sijsele is afgelopen weekend een trailer van een vrachtwagen gestolen. Het is nog onduidelijk wanneer de diefstal juist plaatsvond, al wordt vermoed dat het zondagnacht gebeurde.

De eigenaar merkte de diefstal maandag op. Het gaat om een witte huiftrailer van SCHMITZ met een rode voorkant en nummerplaat 1QEJ891. Zaakvoerder Brecht Boucquez van 2B-trans in Sijsele hoopt dat de trailer alsnog opduikt. “Als ik een nieuwe moet kopen, kost me dat al snel 25.000 euro. Toch geen kleine kost. Gelukkig zat er geen inhoud in en blijven we van die extra kost gespaard”, aldus Brecht. “Tegenwoordig is het respect ver te zoeken. Ze stelen echt alles. Zonder die trailer is het moeilijk werken. Er moet dus een snelle oplossing komen.”

Nog volgens de zaakvoerder is het niet echt moeilijk om dergelijke trailer te stelen. Een vrachtwagen hoeft enkel aan te rijden, de trailer aan te koppelen en terug te vertrekken. Opvallend: op exact dezelfde plaats werd begin vorige maand nog een dieplader ter waarde van 50.000 euro gestolen. Ook toen leek de diefstal aanvankelijk onopgemerkt voorbij te gaan. De plaats is een populaire parking voor vrachtwagens, waardoor het niet erg opvalt wanneer vrachtwagen op en aan rijden. De politie is een onderzoek gestart.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier