Dieven hebben het gemunt op bedrijven in Zedelgem

Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag zijn enkele bedrijven op het industrieterrein in Zedelgem geteisterd door inbrekers.


Zo trokken de dieven naar een bedrijfsgebouw in de Nijverheidsstraat, waarin drie firma’s gehuisvest zijn. Ze verbrijzelden een raam om binnen te raken in de magazijnen. Daar staan bureelcontainers van twee firma’s opgesteld. Ze braken ze open en stalen geld, computers en randapparatuur. Ook in de burelen van de derde firma braken ze binnen. Ze doorzochten het volledige gebouw en brachten schade en wanorde aan, maar maakten geen extra buit.

Ook bij een bedrijf in de Remi Claeysstraat gooiden ze een raam aan diggelen en doorzochten de burelen. Daarop schoot echter meteen een alarm in werking en de daders sloegen op de vlucht. De buit is voorlopig niet gekend. De politie zal een buurtonderzoek uitvoeren en vraagt het laboratorium van de federale politie ter plaatse voor sporenonderzoek.

Op de Schatting tot slot sloegen ze de schrikverlichting stuk, knipten een prikkeldraad boven de omheiningsdraad door, klommen er overheen en braken binnen in het gebouw. In de kantoren haalden ze alles overhoop, maar ze vertrokken uiteindelijk zonder buit.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier