Dieven gaan driest te werk in Zwevegems zwembad

Op de foto zien we de schade aan de zijdeur van het zwembad. © GV
Redactie KW

Zaterdagnacht werd er ingebroken in het zwembad in Zwevegem.

Zondagmorgen werd vastgesteld dat er werd ingebroken in het zwembad in Zwevegem. Of het om een inbraak of vandalenstreek gaat, moet nog uitgemaakt worden. Feit is wel dat de daders driest te werk gingen en veel schade aanrichtten. Zo werden de vensters, in versterkt glas, van zowel de grote toegangsdeur als een kleinere deur ernaast, stuk geslagen. “De daders moeten wel over voorhamers beschikt hebben om deze vensters stuk te slaan”, vertelt schapen van Sport Luc Vanassche.

Ook binnen werd een ravage aangericht. Zo gingen nog enkele vensters aan de burelen aan diggelen. Ook alle kantoren werden overhoop gehaald. “Op het eerste zicht lijkt er niet veel gestolen te zijn. Er zijn ook nooit waardevolle voorwerpen aanwezig en al zeker geen geld”, aldus de schepen.

De politie nam de volledige inkomhal en de burelen in beslag voor verder onderzoek. De zwembadgebruikers dienen voorlopig langs de achterkant van het gebouw binnen te komen. “Daar hebben we vlug nog een noodingang met kassa kunnen creëren.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier