Dieven en inbrekers slaan zwaar toe in Oudenburg

Didier Meyns en echtgenote Heidi Vandewiele. De etalage van hun zaak werd door inbrekers aan diggelen gereden. © LIN
Redactie KW

Ze braken binnen in een woning, maakten heel wat buit in een handelszaak langs de Brugsesteenweg en gingen ook met een auto aan de haal in de Eernegemsestraat.

Dieven zijn met hun auto binnengereden in de etalage van handelszaak Meyns bvba langs de Brugsesteenweg, nadat ze eerst de toegangsdeur van de zaak hadden proberen open te pramen. Eén raam viel in de toonzaal en beschadigde daarbij enkele grasmachines. Het ander raam bleef in het frame maar werd wel beschadigd. De daders namen verschillende boomzagen, bladblazers, elektrische toestellen en zelfs een doos balpennen mee.

Zaakvoerder Didier Meyns stelde de inbraak op woensdagmorgen om 8 uur vast. “Zoals gewoonlijk zet ik op dat tijdstip eerst mijn auto buiten uit de werkplaats. Toen zag ik de ravage aan de etalage. Ik heb onmiddellijk de politie verwittigd. Die heeft de vaststelling gedaan en een sporenonderzoek laten uitvoeren. Dat onderzoek heeft niets opgeleverd. Wel is alles gefilmd met een camera in de buurt. En buiten is een stukje van de auto gevonden. Het zou gaan om een grijze personenwagen.”

“Op de beelden zie je een personenauto die uit de richting van Jabbeke komt aangereden en hier stopt. De dieven hebben eerst een 20-tal minuten geprobeerd de deur te forceren, zonder succes. Daarna is de auto weggereden om even later de etalage aan de zijkant aan diggelen te rijden. Vermits we gekozen hebben voor gewapend glas, is dat er op zijn geheel uitgevallen.”

Er is zeker voor een 50.000 euro schade.

Aan de haal met een auto

Langs de Eernegemsestraat raakten de criminelen makkelijk binnen in een niet afgesloten auto die in een niet afgesloten garage geparkeerd stond. De sleutels van het voertuig lagen onder de mat van het bestuurder. Minder meeval hadden ze bij een andere poging in de Gistelsteenweg, waar ze het slot uit de passagiersdeur braken maar nog niet in de auto raakten.

Dieven en inbrekers slaan zwaar toe in Oudenburg

Nog in de Eernegemsestraat gingen de inbrekers vermoedelijk via de landweg naar de achterzijde van de tuin. Daar klommen ze over de omheining en raakten via de achterdeur de woning binnen. Ze konden er aardig wat buit maken. Bij een andere woning in dezelfde straat probeerden ze tevergeefs een houten poortje open te maken.

Alle feiten en meldingen dateren van woensdagochtend.

(FJA/LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier