Dieven aan de haal met zes lammetjes

Redactie KW

Dinsdagnacht verdwenen er zes lammetjes uit de wei van Christine Dewulf (56) en Paul Verstraete (58) in de Oude Kortrijkstraat. Vermoedelijk gaat het om diefstal.

Woensdagmorgen kwam Paul Verstraete tot de vaststelling dat enkele van zijn lammeren verdwenen waren. “Toen ik deze morgen de schapen ging voederen, merkte ik dat er zes lammetjes verdwenen waren”, zucht Paul. “Het gaat over de oudste zes: vier zwarte en twee witte. De twee overgebleven lammetjes zijn nog te jong om alleen te overleven.”

Paul ging de schapen meteen zoeken met zijn wagen, maar hij vond geen spoor. “Ik heb dan de politie gebeld”, vervolgt Paul. “We zochten naar voetafdrukken of bandensporen, maar vonden aanvankelijk niets. Ondertussen vond ik wel sporen. De daders moeten hun wagen een eind verderop geparkeerd hebben en een heel eind door het gras gelopen hebben. Het is heel moeilijk om een schaap te pakken. Ze moeten met meer dan twee geweest zijn.”

Paul en Christine roepen iedereen op om uit te kijken naar de lammetjes. “Een van de zwarte schapen is heel goed te herkennen aan z’n witte vlek boven op z’n kop”, toont Christine op de foto. Het echtpaar is onder de indruk van de diefstal. “De diefstal geeft ons een gevoel van onveiligheid. We zijn niet meer op ons gemak”, besluit Paul.

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws editie West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier