Dieven aan de haal met werkmateriaal uit bestelwagen in Koekelare

De diefstal gebeurde voor de deur van ploegbaas Steven Vanthournout. © Foto Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Dieven hebben dinsdagnacht toegeslagen bij een wegenwerkenbedrijf in Koekelare. Ze ontvreemdden voor duizenden euro’s aan werkmateriaal uit een bestelwagen.

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen bij Lorenzo Vanhoutte, de echtgenoot van Koekelaars gemeenteraadsvoorzitter Kelly Tanghe (SP.A). Ze stalen voor 3.000 à 4.000 euro aan materiaal uit een bestelwagen van zijn bedrijf in wegeniswerken.

“Alles dat geld waard is, is weg, zoals een hellingslaser en een zaagmachine. De schop en spade lieten ze staan”, reageert hij gelaten. “Ik ben razend. Niet op de politie, maar op het systeem. Want dit kan ongestraft, terwijl wie een pintje te veel op heeft als een gangster behandeld wordt.”

“Ik kan nu alleen nog hopen dat de politie mijn spullen terugvindt, maar ik reken daar niet op. Ik heb klacht ingediend, maar blijkbaar heb ik dat verkeerd aangepakt. Toen ik vanmorgen vaststelde dat ik bestolen was, heb ik de bestelwagen gewoon de baan opgestuurd om te werken. Het leven gaat immers voort. Maar daardoor heeft sporenonderzoek geen zin meer en kan ik alleen nog een lijst met serienummers van de gestolen spullen aan de politie bezorgen.”

(TV-foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier