Dieven aan de haal met kledij na dans- en modeshow in Menen

23/06/16 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Na het succesvolle Liberty Festival moesten de mensen, medewerkers en leden van de dansgroep Helios maandagmorgen tot hun grote ontsteltenis vaststellen dat bijna alle kledij van de dans en modeshow ontvreemd werd.

Dieven aan de haal met kledij na dans- en modeshow in Menen

"Na de show hadden we deze kledij met een gerust hart achtergelaten aan de kapstokken om ze dan later terug te halen", zegt Catherine Lavogez van dansgroep Helios.

Het Liberty Festival dat op zaterdag 18 juni van start ging, kon rekenen op een enorm succes. Het verhaal van de teloorgegane textielfabriek Tyber, ooit wereldleider in de productie van namaakbont, werd op een originele en eigenzinnige manier in de kijker gezet. De organisatie was in handen van De Figuranten & C.S.A. Hoogtepunt die avond was het optreden van Helios die dans- en modeshow combineerde en zo een 400-tal kijklustige omstaanders kon bekoren.

"Zondagavond was alles er nog, maar maandagmorgen kwam de ontnuchtering. Zelfs een volle make-upkoffer was verdwenen. Er zaten jammer genoeg ook héél veel dure stukken tussen, die uitgeleend werden door vrienden, kennissen en vrijwilligers. Dit is voor hen nu ook een sentimenteel gemis. Hoe kan ik dit ooit nog goed maken tegenover deze mensen ?", zegt Catherine Lavogez. "Rita Verfaillie, een van onze naaisters is zéér teleurgesteld door het gebeuren. Heel wat mensen hebben er met hart en ziel aan meegewerkt. Een paar mensen spendeerden uren en dagen aan het creëren van originele outfits in namaakbont."

"We hebben ook geen flauw idee wie dit op zijn kerfstok zou kunnen hebben. Ik hoop van harte dat dit slechts een smakeloze grap is en dat we deze gestolen goederen snel terug mogen brengen naar de wetmatige eigenaars. Misschien dachten mensen dat al die mooie spullen mee gesloopt gingen worden met de fabriek ? Ik wil ook niet dat deze diefstal een smet zal worden op dit mooie evenement. Het ene mag niet het andere in een kwaad daglicht zetten.

Tips en aanwijzingen die zouden kunnen leiden naar de gestolen goederen zijn meer dan welkom. Gelieve zich te wenden bij De Figuranten in de Koningstraat Menen.

(NV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!