Dieven aan de haal met kassa van Spijshuis Godelieve

Katleen Inghelbrecht en Dany Vanden Broele bij het geforceerde raam. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in Spijshuis Godelieve in de Tempelhofstraat in Gistel. De daders gingen aan de haal met de kassa en de inhoud van 350 euro.

“We hebben zondagavond rond 23.30 uur de zaak verlaten. Het was een kalme avond. Tot rond 22.45 uur hebben we nog met de laatste klanten wat zitten babbelen op ons terras”, vertelt Katleen Inghelbrecht, die samen met haar man Dany Vanden Broele het restaurant runt.

Dany ontdekte de inbraak maandagmorgen rond 8 uur. “Gewoonlijk komt Katleen dan alleen om te kuisen, maar vandaag had ze een afspraak, zodat ik degene was die naar het restaurant kwam”, aldus Dany. “Ik kwam binnen aan de achterkant en vond het al raar dat de deur precies niet goed opende. Binnen zag ik dat het scherm van de kassa naar beneden bengelde en de kassa zelf weg was. Het werd meteen duidelijk wat er was gebeurd, want een raam in de bar stond open. De daders – wellicht waren ze met twee – hadden dat raam geforceerd om zo onze zaak binnen te geraken, nadat ze eerst aan de achterdeur hadden geprobeerd.”

“Staan trillen op mijn benen”

“Vermoedelijk moest alles rap gaan, want naast de kassa lag de houder met muntstukken, en ook Dany’s portefeuille met het geld dat hij gebruikt om aan de klanten terug te geven. Dat bleef onaangeroerd”, vertelt Katleen nog. “In mijn keuken lag ook nog een zak met muntstukken ter waarde van 400 euro. Dat geld hebben ze ook niet meegenomen. Blijkbaar hadden de dieven alleen interesse in de kassa.”

“Hier ben je echt niet goed van”, verzekert Dany. “Ik heb hier staan trillen op mijn benen.”

Intussen is het sporenonderzoek al gebeurd en daaruit blijkt dat de daders handschoenen droegen.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier