Dieven aan de haal met 100.000 euro buit bij Foto Robert in Kortrijk

10/05/17 om 18:07 - Bijgewerkt om 18:06

Professionele dieven hebben in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 mei onopgemerkt hun slag kunnen slaan bij Foto Robert. Ondanks de investeringen die Xavier Beun de afgelopen jaren deed om dergelijke inbraken te voorkomen, wisten de boeven deze een voor een te omzeilen. Uiteindelijk gingen ze aan de haal met 125 nieuwe fototoestellen en lenzen. Ze graaiden tevens de inhoud van de kassa en kluis mee, goed voor 100.000 euro aan buit.

Xavier Beun (54), de huidige uitbater van de gerenommeerde fotospeciaalzaak Foto Robert in de Burchtstraat, wordt nog steeds stil als hij terugdenkt aan wat er zich in de nacht van donderdag op vrijdag heeft afgespeeld in zijn zaak. Net als in het jaar 1964, toen zijn vader Robert nog maar net was begonnen met zijn fotozaak, konden boeven ook nu een flinke buit meenemen. Voor vader Robert, ondertussen 78 jaar, is het een zware klap, aangezien de inbraak hem herinnert aan die brutale diefstal. Daarbij werd met een kassei het uitstalraam werd verbrijzeld.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!