Dief vraagt zaakvoerder elektrozaak om filmpje van Facebook te halen

© JaysonPhotography
Redactie KW

Meer dan een jaar geleden ‘kocht’ de man uit Lichtervelde twee iPhones in de elektrozaak, maar hij liet die factureren op het bedrijf waar hij diezelfde dag ontslagen werd.

De zaakvoerder van elektrozaak Thor in Torhout kreeg vandaag een opvallend telefoontje. Een dief belde hem om te vragen om zijn foto onmiddellijk van Facebook te halen. “Ik zal de kosten wel terug betalen“, klonk het.

Meer dan een jaar geleden kocht de man uit Lichtervelde twee iPhones in de elektrozaak in de Oostendestraat. Maar hij liet die factureren op het bedrijf waar hij diezelfde dag nog ontslagen werd. De zaakvoerder stond dan ook voor een voldongen feit. “Ik stapte wel naar de politie, maar dat bedrijf betaalde die smartphones natuurlijk niet”, zegt Sean Deneve (31).

Sean wist echter wie de man in kwestie was en probeerde hem via zijn familie te bereiken. Maar omdat dat niet lukte, besloot hij om het anders te proberen. “Ik wou hem nog even wakker schudden en laten weten dat ik het nog niet vergeten was“, zegt hij. Dus postte hij de foto van de dief, met een zwart balkje voor de ogen, op Facebook.

Amper een half uur later belde die zelf naar Sean. Behoorlijk kwaad om wat hij had gedaan. “Hij vond het geen manieren en vond het schandalig dat ik zijn foto gebruikte om hem aan de schandpaal de hangen“, zegt hij. “Dus heb ik hem gezegd dat hij eerst zijn facturen moest betalen en dan over manieren mocht babbelen.”

De Lichterveldenaar draaide uiteindelijk wel bij en stelde een afbetalingsplan voor. “Hij zou honderd euro per maand betalen vanaf nu”, zegt Sean. “Maar ik wil eerst zien of hij dat ook zal doen.” Ondertussen verwijderde Sean de Facebookpost wel van de pagina.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier