Dief van in Zedelgem opengesprongen kluis blijft in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Serviër met een maand verlengd.


Milan G. wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in Torhout. Tijdens hun vlucht gooide de bende een kluis met één miljoen euro uit het raam. Op 20 april 2013 sloeg een Oost-Europese inbrekersbende toe in Torhout. In een poging om de achtervolgende politie af te schudden, gooiden ze in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem een kluis uit het raam. De kluis spatte open, waardoor er bijna een miljoen euro zomaar op straat ronddwarrelde. Veel buurtbewoners en toevallige passanten graaiden gretig het rondvliegende geld mee. Ongeveer de helft van het bedrag is nog altijd niet opgedoken.

In Duitsland opgepakt

De 33-jarige Serviër stond internationaal geseind voor de inbraak en werd onlangs in Duitsland opgepakt. Hij zit in Brugge in de cel. “Mijn cliënt heeft bekend dat hij aanwezig was bij die inbraak”, aldus meester Yen Buytaert. Milan G. wordt daarnaast verdacht van poging tot doodslag op de politieagent die de bende achtervolgde. “Hij zat in de auto, maar heeft niet met de kluis gegooid.”

Meester Buytaert bepleitte voor de raadkamer de vrijlating van zijn cliënt op basis van een procedureel element. Volgens de advocaat zou de vrijheidsberoving van de Serviër bij aankomst in België niet bevestigd zijn. Het gerecht is overigens nog op zoek naar de twee andere inzittenden van het vluchtvoertuig. Milan G. heeft voorlopig nog niets gelost over hun identiteit.

De verdediging zal zo goed als zeker beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. In dat geval zal Milan G. binnen twee weken voor de KI in Gent verschijnen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier