Dief van in Zedelgem opengesprongen kluis blijft aangehouden

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Serviër met een maand verlengd.


Milan G. wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in Torhout en van poging tot doodslag op een agent. Tijdens hun vlucht gooide de bende een kluis met één miljoen euro uit het raam.

Op 20 april 2013 sloeg een Oost-Europese inbrekersbende toe in Torhout. In een poging om de achtervolgende politie af te schudden, gooiden ze in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem een kluis uit het raam. De kluis spatte open, waardoor er bijna een miljoen euro zomaar op straat rond dwarrelde. Veel buurtbewoners en toevallige passanten graaiden gretig het rondvliegende geld mee. Ongeveer de helft van het bedrag is nog steeds niet terug opgedoken.

De 33-jarige Serviër stond internationaal geseind en werd ruim een maand geleden in Duitsland opgepakt. Hij bekende snel zijn betrokkenheid bij de inbraak in Torhout. “Hij heeft inderdaad zijn volledige medewerking verleend, maar ontkent dat hij met de kluis heeft gegooid”, aldus meester Mélanie Sevenant. Voor dat gooien met die kluis in de richting van een agent op de motor wordt Milan G. verdacht van poging tot doodslag.

Het gerecht is ondertussen nog steeds op zoek naar twee andere leden van de inbrekersbende.

(BELGA-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier