Dief rooft bestelwagens leeg in Torhout

© TLG
Redactie KW

Een dief heeft woensdagnacht al het elektrisch materiaal van Thijs Damme (27) uit zijn bestelwagens gestolen. Die stonden op zijn oprit in de Vredelaan in Torhout geparkeerd. “Alles van waarde hebben ze mee”, zegt hij.

Op 1 september vierde de 27-jarige Thijs Damme uit Torhout nog het driejarig bestaan van zijn gelijknamige bouwbedrijf. Maar een week later zit hij met de handen in het haar. Want woensdagnacht haalde een dief zijn twee bestelwagens leeg. Al het dure elektrische materiaal werd meegenomen. Het totale verlies: tussen de 17.000 en 20.000 euro. “Een ferme klap natuurlijk”, zegt Thijs. “Maar we gaan ons niet laten kennen, hoor.”

Te zien op camera

De diefstal gebeurde woensdagnacht om 3.40 uur in de Vredelaan in Torhout. Daar stonden de twee wagens van Thijs geparkeerd. Een bestelwagen met open laadbak en een met gesloten laadbak. “Bij de overburen hangt een camera waarop het één en ander te zien is“, zegt Thijs. “Die registreert namelijk bij beweging. En we zien hoe iemand eerst al het materiaal uit de open laadbak haalt en dan in de bestelwagen duikt. Hij zette al het duur materiaal klaar en laadde het in zijn eigen wagen over. Welke wagen dat precies is, kunnen we helaas niet zien.”

Pas toen we op de werf kwamen, bleek dat alles weg was

Dat de dief niet aan zijn proefstuk toe was, werd snel duidelijk. Hij wist namelijk perfect welk materiaal hij moest hebben. “In de open laadbak leg ik alles dat wat minder waard is”, zegt Thijs. “Het dure materiaal zit in de gesloten laadbak. Maar hij haalde ze dus allebei leeg. Ik denk dat hij de code van mijn elektrische sleutel heeft gekraakt. Want de bestelwagen was gesloten en ook toen ik ‘s morgens toekwam, was hij nog gesloten. De dief deed hem dus terug op slot. Ik merkte aanvankelijk dan ook niets. Pas toen we op de werf kwamen, bleek dat alles weg was.”

Oproep

Thijs en zijn werkmannen zijn niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. “Tegen maandag wil ik nieuw materiaal hebben”, zegt hij. “Dat zal me een pak geld kosten, maar ik kan niet anders. Eigenlijk is de kost nu dubbel. Aan de ene kant ben ik mijn materiaal kwijt en aan de andere kant moet ik het opnieuw aankopen.” De jonge ondernemer doet wel een oproep naar zijn stadsgenoten. “We zijn zeker van het uur – 3.40 uur – en we weten dat hij in de richting van de Noordlaan weg reed“, zegt hij. “Op dat moment passeren daar heus niet zoveel wagens. Dus ik zou dan ook willen vragen aan mensen met bewakingscamera’s om eens goed te kijken en met die beelden naar de politie te stappen. Het liefst van al zou ik mijn materiaal terug krijgen natuurlijk.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier