Dief ramt met gestolen truck houten chalets in Izegem

Gestolen vrachtwagen rijdt in op de chalets van Stad Izegem. Vijf van de zes zijn volledig vernield. (Foto Frank)
Redactie KW

Omstreeks kwart na vijf woensdagmorgen reed de 29-jarige Jeroen S. met een gestolen trekker vrachtwagen pal op de rotonde aan de Lodewijk De Raetlaan met de Lieven Gevaertlaan en ramde daarna vijf evenementenchalets op het terrein van de technische dienst van stad.

Iets na 5 uur woensdagmorgen kreeg de politiezone RIHO een melding binnen van een ongeval met een vrachtwagen in de omgeving van de rotonde aan de Lodewijk De Raetlaan in Izegem, bij de terreinen van de technische dienst van stad. “Men zei ook nog dat er iemand onder de vrachtwagen lag”, zegt Carl Vyncke van de politiezone RIHO.

“Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen ze echter dat er niemand onder de vrachtwagen lag. De chauffeur was blijkbaar te voet weggelopen. Iets later konden de agenten de man oppakken ter hoogte van het nabijgelegen recyclagebedrijf Sita. Hij had met de gestolen truck vijf chalets van stad Izegem geramd.”

Ongemerkt

“Iets na 5 uur woensdagmorgen moet de dief ongemerkt op het terrein van KTO gekomen zijn”, zegt Francis Turpyn, verantwoordelijke van het wagenpark bij KTO. “De poorten van het bedrijf waren nog maar net open en enkele werknemers waren binnenin het bedrijf aan het werk. De dief heeft ongemerkt de sleutels van een vrachtwagen gestolen uit een lokaal, maar is niet met die vrachtwagen weggereden omdat er een oplegger aan hing.”

Volgens Tom Janssens van het Kortrijkse parket gaat het om de 29-jarige Jeroen S. “De man was onder invloed en had ook geen rijbewijs”, zegt de procureur. “De man staat bekend bij het gerecht. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

De houten chalets zijn deze die zondag op de Grote Markt zouden geplaatst worden voor de nieuwjaarsreceptie van Stad Izegem. “Vijf van de zes zijn volledig kapot. We moeten dus nog tegen zondag ergens een vijftal chalets huren en dat is niet vanzelfsprekend in die periode van het jaar. Maar we zullen het wel oplossen.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier