Deze week al 11 diefstallen uit bestelwagens in politiezone Polder

Steven Verhelst uit Koekelare was het slachtoffer van de dieven. © Foto Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De politiezone Polder kreeg deze week al 11 meldingen binnen van diefstallen uit bestelwagens. Alle diefstallen werden gepleegd binnen een straal van 20 kilometer, in Bovekerke, Diksmuide, Kortemark en Houthulst.

De dieven waren maandagnacht aan het werk in Bovekerke in de Noordstraat, Moscou en Debruynehoek, in Diksmuide in de Kortewildestraat en de Kruisstraat en tot slot in de Korenbloemstraat in Houthulst.

Dinsdagnacht was er opnieuw een diefstal uit een bestelwagen in de Korenbloemstraat, maar ook in de Torhoutstraat in Houthulst. Daarnaast waren er twee meldingen van diefstallen in de Ruyterhoekstraat in Zarren. “We zitten met een epidemietje”, aldus Peter Declerck van Politiezone Polder.

Eén van de slachtoffers is Steven Verhelst, die een bedrijf in algemene bouwwerken runt in Koekelare. “Eén van mijn werknemers neemt zijn bestelwagen na het werk altijd mee naar huis in Bovekerke”, vertelt hij. “Toen hij vanmorgen wilde vertrekken, kreeg hij zijn sleutel niet omgedraaid. Toen bleek dat het slotje open geboord was.”

Dure grap

De dieven gingen aan de haal met onder meer nagelpistolen, schrijven, een boormachine en een kortzaag. “Al het nieuwste materiaal namen ze mee, een oude schijf lieten ze liggen”, aldus nog Steven. “Om het gestolen materiaal nieuw aan te kopen, zal ik toch snel meer dan 2.000 euro kwijt zijn. En vanmorgen moesten we nog materiaal uit mijn camionette meegeven met de andere werknemers, anders konden ze vandaag niet werken. Wij mogen hele dagen ‘onze botten afdraaien’ en belastingen betalen, en een ander gaat er dan mee lopen. Maar kom, we weten weer waarvoor gewerkt.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier