Dertigers stelen maar liefst 27 keer bij Kortrijkse kledingzaak

Redactie KW

Een Frans koppel slaagde er in tussen november 2016 en mei vorig jaar in om 27 keer kledingzaak Zara in Kortrijk te bestelen. Ze maakten daarbij voor zo’n 8.000 euro kledij buit. Kledij die ze in Frankrijk via Facebook en internet verkochten.

Geoffrey H. (36) en Sarah K. (31) konden op 20 mei vorig jaar uiteindelijk betrapt worden nadat Zara nog een extra, onzichtbare beveiliging in de kledij aanbracht. Het koppel vloog een tijdlang in de cel en moest 3.000 euro borgsom betalen om opnieuw vrij te komen. Hun Renault Clio is nog altijd in beslag. Ze riskeren elk een jaar cel.

Ook de minderjarige, 17-jarige zus van Sarah K. was telkens mee op dievenpad. Door haar minderjarigheid ontspringt zij de dans voor de correctionele rechtbank. Opmerkelijk: het koppel pleegde nog nooit eerder diefstallen. “We hebben enorm veel spijt en zullen zeker nooit meer opnieuw beginnen“, klonk het. “Het is wel zuur te moeten vaststellen dat jullie de grens oversteken om diefstallen te plegen”, vond de rechter.

Als moeder van twee kinderen geef je alvast niet het juiste voorbeeld“, richtte de rechter zich nog tot Sarah K. Vonnis op 19 maart. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier