Dertiger uit Roeselare voor rechter voor gooien van molotovcocktail tegen bankkantoor

Redactie KW

De 32-jarige Brecht S. was boos omdat er in het bankkantoor (ten onrechte) een geldsom van de rekening was gehaald. Daarom gooide hij een molotovcocktail naar het Crelan-bankkantoor langs de Iepersestraat. Hij riskeert een voorwaardelijke celstraf van drie jaar.

De feiten dateren van 1 oktober 2014. Het was rond 2 uur ‘s nachts toen de man een fles met alcohol en papier in brand stak en naar het bankkantoor gooide. Omdat de ruiten van het bank- en zakenkantoor inbraakwerend zijn, sloeg de molotovcocktail te pletter en doofde uit. De schade bleef beperkt tot een barst in de ruit en een zwartgeblakerde gevel. De politie nam de brandstichting ernstig maar had meeval in de zoektocht naar de dader. Op de parking voor de bank verloor Brecht S. immers zijn USB-stick.

Op basis van de gegevens op de stick was het een koud kunstje om hem te identificeren als de dader. “Het was in een vlaag van woede”, vertelde de Roeselarenaar aan de rechter. “Ik weet niet wat me bezielde. Ik zat er helemaal door en gebruikte toen ook speed. Daardoor deed ik dingen die ik normaal nooit zou doen. Zoiets ligt niet in mijn aard. Ik besef goed dat het slechter had kunnen aflopen.”

Bejaard echtpaar op bovenverdieping

Boven het bank- en zakenkantoor sliepen op het ogenblik van de aanslag immers de bejaarde ouders van de zaakvoerder. Zij vroegen elk een schadevergoeding van 2.500 euro, omdat hun veiligheidsgevoel weg is. Voor imago- en reputatieschade vroeg het bank- en zakenkantoor zelf ook een schadevergoeding van 2.500 euro. Zelf vroeg Brecht S. een werkstraf te mogen uitvoeren. Hij gebruikt geen drugs meer. Uitspraak op 3 januari.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier