Dertiger uit Oostende probeerde vriendin te wurgen met USB-kabel

Redactie KW

Een wurgpoging met een USB-kabel. Daar wordt een 32-jarige Oostendenaar van verdacht. De raadkamer besloot om hem een maand langer in de cel te houden.

“Het gehuil van ons kindje boven heeft mij gered.” Dat verklaarde een 29-jarige vrouw uit Oostende vrijdag aan de politie. Haar vriend probeerde haar een dag eerder te wurgen met een usb-kabel. “Maar hij stopte omdat de peuter boven weende”, zei het slachtoffer aan de politie. “Dat is mijn grote redding geweest, want zo kon ik ontkomen.”

De wurgsporen in de hals van de jonge vrouw leken haar verhaal te staven. De politie pakte haar vriend, de 32-jarige R.K., dan ook onmiddellijk op. Zijn verklaring wijkt weliswaar fel af van die van z’n vriendin. Volgens hem kwam het inderdaad tot een verhitte discussie, maar was er van een wurging helemaal geen sprake.

Poging tot doodslag

Vast staat wel dat de twee het aan de stok kregen. R.K. werd kwaad omdat zijn vriendin volgens hem te laat thuis kwam. In de discussie – binnen in hun woning in de Spoorwegstraat – zou de man een usb-kabel genomen hebben en probeerde hij haar daarmee te wurgen. Tot hij hun kindje boven hoorde wenen en ophield.

De onderzoeksrechter besliste afgelopen zaterdag om de man aan te houden. De betichting: poging tot doodslag. Gisteren verscheen hij voor Brugse raadkamer. Die besliste om hem alvast een maand langer in de cel te houden. Zijn advocaat wenste niet dieper op de zaak in te gaan.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier