Dertiger uit Kortrijk naar de cel voor brandstichting in huis van moeder in Wevelgem

07/06/16 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

Een dertiger die de woning van zijn moeder probeerde in brand te steken, is dinsdag voor de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar effectief. De man liet verstek gaan.

Dertiger uit Kortrijk naar de cel voor brandstichting in huis van moeder in Wevelgem

Op 18 juli 2015 gooide de 34-jarige man uit Kortrijk een molotovcocktail naar de woning van zijn moeder in Wevelgem. Hij voelde zich in de steek gelaten door zijn moeder en stiefvader. Daarom kocht hij cola en mazout en maakte er een molotovcocktail van. De stiefvader van de beklaagde hoorde de knal en kon voorkomen dat het vuur zich verspreidde. Ze sloegen meteen alarm.

De dertiger gaf tijdens een verhoor de feiten toe en zei dat hij gedronken had toen hij de molotovcocktail gooide. Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel, waarvan een deel met uitstel. Die celstraf werd door de rechter ook uitgesproken. Een jaar ervan is effectief, de rest is uitgesteld onder strenge voorwaarden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!