Dertiger uit Bissegem pleegde 44 diefstallen om drugsverslaving te bekostigen

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Bissegem trok in heel Zuid-West-Vlaanderen op dievenpad om aan geld te geraken voor zijn drugsverslaving.

Hij kreeg vandaag van de rechter in Kortrijk een celstraf van 42 maanden, waarvan 24 maanden effectief, en een boete van 600 euro voor 44 inbraken of diefstallen. Meestal ging hij alleen op pad, af en toe kreeg hij het gezelschap van kompanen uit Oostrozebeke, Harelbeke, Waregem of Wielsbeke. Zij kregen ofwel een werkstraf ofwel celstraffen van vier tot zeven maanden.

Op 3 juli 2014 kwam een einde aan de strooptocht van Christophe D. De eigenaar van een woning in aanbouw in Ingelmunster merkte aan zijn tuinhuisdeur twee zakken volgestouwd met spullen en een rugzak met inbrekersmateriaal aan. Van tussen de velden kwam de man afgewandeld. Nog voor de politie ter plaatse was, koos hij het hazenpad. Op basis van de nummerplaat van zijn wagen kon hij uiteindelijk toch geklist worden. Hoewel hij aanvankelijk ontkende, bekende hij na een huiszoeking en de vondst van honderden gestolen spullen tientallen inbraken en diefstallen in Wielsbeke, Ingelmunster, Harelbeke, Kuurne, Waregem, Dentergem, Anzegem, Roeselare, Kortrijk, Waregem, Menen, Wevelgem,… Heel af en toe kreeg hij hulp van een 39-jarige man uit Oostrozebeke om antiek, wijn, gereedschap, werkmateriaal,… op te halen.

Ook vier anderen uit Waregem, Wielsbeke en Harelbeke stonden terecht omdat ze met Christophe D. op stap waren. Eén voor één zijn het geen onbekenden voor het gerecht omdat ze al tal van veroordelingen voor drugs of diefstallen opliepen. Een man uit Bavikhove werd vrijgesproken voor zijn aandeel.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier