Derde verdachte vrijgelaten voor rol in kluisdiefstal

Redactie KW

In het onderzoek naar een kluisdiefstal in Torhout heeft de Brugse raadkamer Danijel C. vrijgelaten.

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De Serviër wordt verdacht van een rol in de inbrekersbende die in Zedelgem een kluis met een miljoen euro uit het raam gooide. DNA-onderzoek lijkt de man vrij te pleiten.

Op 20 april 2013 sloeg een Oost-Europese inbrekersbende toe in Torhout. In een poging om de achtervolgende politie af te schudden, gooiden ze in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem een kluis uit het raam. De kluis spatte open, waardoor er bijna een miljoen euro zomaar op straat ronddwarrelde. Veel buurtbewoners en toevallige passanten graaiden gretig het rondvliegende geld mee. Ongeveer de helft van het bedrag is nog steeds niet opnieuw opgedoken.

De 33-jarige Milan G. stond internationaal geseind en werd in het voorjaar van 2014 in Duitsland opgepakt. Hij bekende snel zijn aandeel in de inbraken en werd tot 37 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Zijn kompaan Daniel J. kreeg bij verstek 40 maanden cel. J. werd recent in Italië opgepakt bij een inbraak in een appartement.

Danijel C. zat sinds twee weken in de cel als derde verdachte. Op basis van foto’s en het DNA-onderzoek kon de man nog niet als dader geïdentificeerd worden. Hij blijft wel verdacht, maar het parket verzet zich niet tegen zijn vrijlating.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier