Derde verdachte naar strafrechter verwezen voor rol in kluisdiefstal

Redactie KW

De Serviër wordt verdacht een rol gespeeld te hebben in de inbrekersbende die in Zedelgem een kluis met een miljoen euro uit het raam gooide.

Op 20 april 2013 sloeg een Oost-Europese inbrekersbende toe in Torhout. In een poging om de achtervolgende politie af te schudden, gooiden ze in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem een kluis uit de wagen. De kluis spatte open, waardoor bijna een miljoen euro op straat belandde. Veel buurtbewoners en toevallige passanten graaiden gretig het rondvliegende geld mee. Ongeveer de helft van het bedrag is nog steeds niet opgedoken.

De 33-jarige Milan G. werd in het voorjaar van 2014 in Duitsland opgepakt. Hij bekende snel zijn aandeel in de inbraken en werd tot 37 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Zijn kompaan Daniel J. kreeg bij verstek 40 maanden cel.

Door de verklaringen van G. kwam ook Zeljko R. in het vizier van de speurders. Hij werd enkele maanden geleden vanuit een Franse gevangenis naar Brugge overgebracht. Binnen enkele weken zal hij zich voor zijn rol in de zaak voor de strafrechter moeten verantwoorden.

Eerder zagen de onderzoekers Danijel C. nog als mogelijke derde inbreker. Toen dna-onderzoek niets opleverde, werd hij in februari vrijgelaten. Dinsdag is de man door de raadkamer buiten vervolging gesteld.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier